2009.01.17. 21:06| Szerző: motiváció blog

Mindennek megvan az ideje!

Figyelmen kívül hagyni ezt a tényt, végzetes is lehet a sikerünkre nézve. Tudnod kell, hogy valaminek mikor kezdhetsz neki, és mikor nem. Szüretelni nem télen kell, hanem ősszel. Ha télen szüretelsz, megfagyott szőlőt fogsz találni. Mivel nem a maga idejében szedted le, a minősége is elromlott. Mondhatod, hogy neked sikerült, hiszen leszedted a szőlőt, viszont az már fogyaszthatatlan.
Amit ezzel mondani akarok, hogy MINDENT A MAGA IDEJÉBEN ÉRDEMES CSINÁLNI. Ha ősszel szüretelsz akkor szép termésed lesz.

A MINŐSÉGI MUNKA FELTÉTELE A JÓ IDŐZÍTÉS.  Ez az elv mindenre vonatkozik.  Ha halogatod a dolgaidat, akkor ha el is éred a célod, nem lesz olyan jó minőségű, mintha a maga idejében tetted volna.
Ha halogatod valaminek a megoldását, tulajdonképpen azt a dolgot nem végzed el aminek itt az ideje.

Nyugtával dicsérd a napot! Ne ünnepeld meg, a sikereidet, csak, ha biztos vagy abban, hogy már elérted. Sokan elkövetik a hibát, hogy amikor a dolgaik jól haladnak, visszavesznek a tempóból. Még nem érték el a célt, de látván, hogy jó úton haladnak lazítanak. Ezt kerüld el, hiszen:

A SIKERT KÖNYEBB ELÉRNI, MINT FENNTARTANI!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr65884216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása