2009.02.24. 18:58| Szerző: motiváció blog

  Minden cselekedetünkkel hatással vagyunk a jövőnkre.Bármit is csinálsz éppen az kihatással lesz arra, hogy mit tapasztalsz majd meg később.Ha naponta négy órát tévét nézel annak vajon milyen következményei lesznek?

Vetítsd ki a gondolataidat két hónapra előre. Kérdezd meg magadtól: Hol fogok tartani két hónap múlva, ha naponta négy órát tévézek? A tévé nézés, hacsak nem tanulási szándékkal tesszük, teljesen időpocsékolás. Ez két hónap időtartam alatt közel 240 óra megy el időpocsékolásra. 240 óra!! Ha nem tetszik az eredmény, akkor kérdezd meg magadtól: Hogyan használhatnám ki a legjobban ezt a kétszáznegyven órát? Ennyi idő alatt azért lehet bőven mit tenni úgy látom. Meg lehet írni egy 120 oldalas könyvet. Hacsak naponta 4 órát szánsz rá tévénézés helyett, akkor 2 oldal simán meg van 4 óra alatt. Idegen nyelvet is tanulhatsz naponta, 4 óra alatt legalább 10 új szót tanulhatsz meg, két hónap alatt pedig 600 új szót. Egy nyelv hétköznapi szókincse körülbelül két-háromezer szó.

Az idő mindig telik, akár hasznos dolgot csinálsz akár nem. Miért nem használod ki?
Főleg akkor, ha vannak nagyszabású céljaid, és valahogyan "soha nincs  időd" neki fogni.

A megoldás egyszerű:
Szépen fokozatosan kezd el! Ne akarj azonnali eredményt, mert csalódni fogsz! Légy türelmes és használd ki az idődet. Nem kel túlzásokba esni, vagy mohónak lenni. Tűzz ki egy távolabbi határidőt amire szeretnéd elérni a célod, és kezdj neki dolgozni most amikor még ráérsz. Fokozatosan majd észre fogod venni, hogy egyszer csak elérted a célod, ahelyett, hogy kapkodtál volna, ez belső nyugalmat és önbizalmat fog neked nyújtani.

Ne feledd: Minden fontos, minden számít! A világban minden apró mozaikokból áll össze. Apró részletek nélkül nem létezik a teljes egész sem.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr72963574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása