2008.11.19. 05:25| Szerző: motiváció blog

Az utóbbi napokban nem írtam bejegyzést. Elkapott egy megfázás, és majdnem ágynak döntött. Nem volt energiám írni. Nade most itt vagyok,fogadjátok újabb írásomat.

Ahány ember annyi szokás. Annyi féle jellem van, mint ahány ember él ezen a bolygón. Tisztán kell látnunk magunkban, hogy hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, és a világunkhoz. Hogyan bánunk más emberekkel, önmagunkkal. Fontosnak találom, hogy erről is írjak, mert jómagam is sokféle embert ismerek. Van akiben meg lehet bízni, és van akiben nem. Vannak tisztességes, becsületes emberek is, de vannak önző emberek is. Ez utóbbiról kívánok szót ejteni. Nagyon sok jellemzőt fel fogok sorolni. Biztos vagyok benne, hogy be tudsz majd azonosítani embereket a környezetedben, akikre ez jellemző.

Ezek a "beteg" emberek várják a pillanatot, mikor döfhetnek hátba, mikor verhetnek át, közben eljátszák, hogy a barátaink. Kihasználnak bennünket. Veszekedést, verekedést, békétlenséget provokálnak. Akkor érzik jól magukat, ha káosz van körülöttük. Az ilyen ember, a harmonikus életet, embereket ki nem állhatja. Unalmasnak találja őket. Ha ilyen helyzetbe kényszerül, kiegyensúlyozott emberek közé, akkor többnyire két féle módon cselekszik. Vagy megpróbál mindenkit összehúzni egymással, vagy szó nélkül elhagyja a társaságot, és a hátuk mögött mindenféle jelzőkkel illeti. Mondjuk, hogy unalmasak, vesztesek, idióták, buták, csúnyák, gyengék.... Kibeszélnek bennünket. Hazudnak nekünk, elvárják, hogy segíts nekik, de ők fordított esetben nem teszik velünk. Ezek az emberek, ha bajban vannak, és úgy érzik, tudunk nekik segíteni, akkor hozzánk fordúlnak és megpróbálnak a "barátaink" lenni. Ha panaszkodni kell, egy harmadik fél miatt, akkor elsírják a bánatukat. Ezután igyekeznek szövetségesre találni benned, az illető személy ellen. Sőt, bárhol ahol megfordulnak mindig szövetségeseket keresnek. Ha hárman vannak valahol, akkor biztos, hogy valakivel szövetséget köt, és kikészítik harmadikat. Az ég óvjon minket attól, hogy egy ilyen személlyel egy háztartásban éljünk. Az ilyen ember mindenbe beleköt. Ha talál valami nyilvánvaló hibát, akkor azonnal, ha meg nem, akkor  kitalál valamit. Veszekedés témája lehet pl:  egy WC ülőke is, ha az éppen nincs lecsukva. Vagy ha nem más, de beleköt valamibe.... csak idő kérdése. Érdekes, fordulatos események történnek, ha egy egész családnyi ember rendelkezik ezzel a személyiség tipussal. Ha ezek öszetalálkoznak, akkor ott kő kövön nem marad.. Biztosan emlékszünk ilyen hírekre is :

"Tömegverekedés történt Ózdon. A mintegy 30 fős tagu család botokkal támadta meg a szomszédokat valamilyen vita miatt. A szomszédok kevesebben voltak mintegy 10 fővel.. Többen megsebesűltek.."  Ilyenek miért fordulnak elő?... No comment

Az ilyen problémás beteg ember, sosem öszinte. Nem mondja meg a véleményét. Mindig hátulról támad. Manipulál, stratégiákban gondolkodik. A nap 24 órájában a saját érdekei alapján cselekszik. Minden helyzetben teljes fegyverzetben találjuk. Harcra készen..Ez pedig: a SZELLEMI HARC. A kerülőutakat keresi. Minden helyzetben onnantól kezdve, hogy kilép az utcára már a nyerészkedés áll a szándékában. Minden helyzetből nyerni akar valamit. Olyan nincs, hogy önzetlenül csinálna is valamit. . Ezért manipulál mindenkit. Behízeleg, lealacsonyítva magát féreg módjára..bármire képes, hogy nyerhessen, még önmaga megalázására is. Majd amint hatalmat kap, hátba szúrja aki segített neki. A jelszava: CSAK EGY MARADHAT!  Saját maga. Még  a családját is képes kikészíteni, ha az útjában állnak, vagy nem értenek vele egyet. Munkatársait a munkahelyén kibeszéli. Öszekever mindenkit mindenkivel.. Megpróbálja a neki nem tetsző kolegákat "puccsal" kidobatni a munkahelyről, miközben jópofizik velük.. De gyakran saját maga alatt vágja a fát. Előfordul gyakran hogy a sok keveréssel önmagát rugatja ki. Ilynekor, rögtön más a hibás...pedig TUDJA....NAGYON JÓL TUDJA, HOGY VELE VAN A PROBLÉMA..

Azt hiszik, hogy mindenki érdekember. Nem is csoda, hiszen magukból indulnak ki. Nem is nagyon tudják másképp szemlélni a világot. Mindig azt figyelik mit csinálunk, és miért csináljuk. Jellemző rájuk, hogy sosem érzik magukat egyenrangúnak a többiekkel. Vagy felsőbbrendűnek érzik magukat, vagy alacsonyabb rendűnek. Ha felsőbbrendűnek gondolja  magát, akkor nem is figyel ránk, kihasznál, könyörtelenül viselkedik.. Csak órra ne bukjék. Ha alacsonyabb rendűnek, akkor ez már hiúsági kérdés. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a másik felet lealacsonyitsa. Pl: Ha egy ilyen nő, látja, hogy a koleganője tetszik a férfiaknak és hogy bókolnak neki, akkor manipulálni kezdi a helyzetet. Igyekszik lealacsonyitani, belekötni a külsejébe. Ügyesen a férfi kolegák fülébe súgni, hogy mennyire megbízhatatlan nő, és mennyire ronda.. Ugye-ugye hölgyeim, ismerős helyzet?

Az ilyen embereket fel lehet ismerni. Nem az van amit mondanak. Nem úgy élnek ahogy mondják. Gyümölcseikről ismerni fel őket, ahogy Jézus mondta. Erre figyelnünk kell. Ha meg szembesítjük a saját hibáival, akkor támadni fog minket, akár még tetlegességig is fajulhat a dolog. Ezek az emberek nem bírják elviselni ha lebuknak. Akkor nagyon agresszíven viselkednek...

Ugye milyen idegesítő, ilyen személyek mellett élni? Megértelek kedves olvasóm..Most, hogy leírtam ezeket a mondatokat, felismerhettél pár embert a környezetedből. El tudom képzelni, hogy mit tennél most velük. Megértelek..

Na áljunk meg egy szóra!! Csak óvatosan a bírálkodással..Lehet az is kedves olvasóm, hogy te is egy vagy közülük..igen jól olvasod. Ha ilyen vagy akkor ideje elgondolkodnod..Ha ez a mondat felháborít igen akkor ilyen vagy.. Jah dühös is vagy? Akkor 100% hogy porblémás ember vagy, és emberileg egy nulla. Ha hasonló tulajdonságokal rendelkezel mint amit fent leírtam akkor ideje elgondolkodnod. Azon, hogy hogyan fogsz élni a továbbiakban. Két lehetőséged van: Vagy megváltozol, vagy folytatod a hatalmi drámát, de akkor nagyon meg fogod bánni. Lehetsz akármilyen helyzetben, anyagilag,..Ha azt tisztességtelen módon, mások manipulálásával érted el, akkor nem ér az életed semmit. Álmában az ember mindig szembesül a gyarlóságával. Figyelj oda az álmaidra. A tudatod sosem hazudik.. Mi értelme jó módban élni, ha az életünk tele van stresszel, és ellenséggel..akadályokkal. Esetleg csődbe jutsz..erre nagy az esély..

Ez nem csak anyagi értelemben van így. Ha rosszindulatú ember vagy, akkor sosem leszel boldog, mert MINDIG VALAMI KÖZBEJÖN MAJD AMI MEGAKADÁLYOZZA, HOGY MEGTAPASZTALD A BOLDOGSÁGOT.

A másik dolog amit tehetsz, hogy megváltozol. Minden nappal új életet kezdünk. Írok pár dolgot, amit szerintem betartva, végre emberi életet élhetünk:

1. Tiszteld önmagad és másokat

2. Kérj bocsánatot másoktól, ha ellenük tettél valamit. Szeret békülni az ember amikor halni készül. Ne várj a halálos ágyadig, hogy bevalld a hibáidat. Tedd meg most!

3. Hagyj fel a bíráskodással! A saját dolgoddal törödj, és tartsd tiszteletben mások döntéseit, még ha az negatív is.

4. Élj önzetlenül. Csak létezz! Hagyj fel a manipulálással, a hatalmi játszmákkal!

5. Szeresd az életet, a világot. Úgy ahogy van!

 

Ezeket azért osztottam meg veletek, mert nekem sokat segítenek. Remélem nektek is fog. Ha ezek után felkelsz és folytatod a játszmádat hát tedd.. Ezt nem elméletben, hanem a gyakorlatban kell élni. Ha semmi hatása nincs az életedre amit leirtam akkor ne is olvasd tovább a blogot. Nem neked szól.. mitöbb felejtsd el úgy ahogy van, és menj vissza a hasonszőrű "beteg" cimboráidhoz drámázni..

A problémás Világhatalom

Van itt még egy kategória: A politikusok akik a világgazdaságot irányítják. Tulajdonképpen nem csak azt, hanem mindent ami ezen belül van. Valójában nem is a politikusok, hanem a mögöttük álló háttérhatalom. Mert ha megfigyeljük, mindannyian tudjuk, hogy az egész egy színház. Egy kirakat.. Azok az emberek uralják a világot, akik a háttérben vannak. Ők uralják a médiát, a szórakoztató ipart..mindent

Akkor van baj, ha az ilyen problémás személyiség ilyen hatalom birtokába kerül.. Ha törvényalkotó hatalma van, emberek milliárdjaira befoyással van, akkor az ég óvjon minket. A történelem bizonyítja hogy a nagy diktátorok milyen szörnyűségekre nem vetemedtek. Embereket zsákmányoltak ki, végeztek ki..Tönkretettek családokat. Hamis, agresszión alapuló eszméik miatt. Kihajtották a munkásokat május elsejére a munka ünnepére..és tapsoltatták őket az elvtársaknak. Aki nem tapsolt azt megfenyítették..Erről jut eszembe egy vicc:

 Rákosi elvtárs álruhában elmegy a moziba, hogy lássa, hogyan is fogadja a nép a róla készült filmeket. Feltűnik a mozivásznon, a közönség éljenezve, felállva tapsol " Éljen Rákosi! " címszavakat skandálja..Vastaps 5 percen át.. Rákosi elvtárs meg büszkén ül a székében, mire egy férfi hátulról megrángatja:

- Tapsolj kopasz, mert elvisz az ÁVÓ!

 Aztán, ha valakinek ellenvetése volt, azt szigorúan meg kellett büntetni. Kegyetlenül. Aki az IGAZAT akarta mondani.. elhallgattaták. Sok embert kivégeztek. Tehát, ugyanilyen diktátotok vannak a hétköznapjainkban is csak kicsiben. Mondjuk a környezetünkben, akik ha ekkora hatalmuk lenne, ugyanazt csinálnák mint a diktátorok, manipulátorok. Ilyenektől ne fogadjuk el, ha kritizálják a világ vezetőit. Ezek báránybőrbe bújt farkasok.

Láthatjuk milyen véresen végződtek a dologok. 1956-ban például akik kiálltak a szabadságért, sokat kinyírtak közülük. A félelmen alapuló hatalmat a félelemkeltés motiválja. Nincs más fegyvere. Ha tegyük fel 1 millió ember kiállna a szabadságért akármilyen diktaturában.. Még akkor is, ha esetleg lelőnék őket..akkor bármilyen diktatúra megdönthető. De épp ezaz, nem sokan akarják odaadni az életüket ezért.

A mai háttérhatalom is ilyen. Önző, tisztességtelen üzletemberek, akik nyerészkedni akarnak. Most nem fizikailag, hanem gazdaságilag akarnak tönkretenni. Tudatosan manipulálják a világ pénzügyeit is. Tervben van a népbutítás, hogy ne vegyenek róluk tudomást. Aki meg kiáll az igazságért, azt elhallgattajak..mint elődeik. Tudniillik ugyanazon emberek leszárrmazottai uralkodnak, mint 500-600 évvel ezelőtt. A magukfajták. 80-100 évenként megrendeznek egy világválságot.. 1929   Wal Street... aztán idén is 2008-ban... Ezzel azt érik el, hogy még gazdagabbak lesznek. Ilyen feltételek mellett, olyan helyzet teremtődik, hogy hatlamasra duzzasztjak a vagyunkat, kevés befektetéssel. Kb: 100 ft-ból 100 000 et csinalnak egy befektetéssel.. hát igen. Ez jó nekik.. mondhatni minden évszázadban csinálnak egy nagy rablást. Ez tudatos!! Még lesz 2100 ban is egy.. az biztos, de lehet előtte is. Ilyenkor tulajdonképpen gondoskodnak a következő generáció bebíztosításáról, hogy majd  folytassák a manipulálást, legyen rá elég pénzük. Ám de hogy ezeket a "biztos nyerő" üzleteket tudja valaki, annak benfentesnek kell ám lennie..és ez nem lehet akárki.  Erről van szó..és a pénz hatalom..Az embereket butítják a médián keresztül. Aki esetleg nem azt csinálja amit mondanak..azt el teszik láb alól. Kennedy is emiatt halt meg, Martin Luther King is.. Mert kiálltak az igazság mellett. II. János Pál pápát is megkísérelték megölni, mert útban volt a hatalomnak humánus, békés nézetei miatt. De nem jött össze nekik.. Sorolhatnánk...

Egyetlen fegyverük van. A fenyegetés, és a testi erőszak..Semmi mással nem képesek ártani nekünk. SEMMI MÁSSAL NEM KÉPESEK ÁRTANI NEKÜNK. Persze tudom ez meredek. Ezek a legsúlyosabbak de gondoljunk csak bele, mennyi mindent nem tudnak befolyásolni. AKit erőszakkal győznek meg annak ugyanaz marad a véleménye. A gondolatainkat nem tudják uralni. Pedig nagyon sok titkos kisérlet folyt, hogyan lehetne az emberi gondolatokat, tudatosan manipulálni rádióhullámokkal. És ki tudja még mennyi ocsmányság. Ezek az emberek félnek.Tudnak valamiről amiről legtöbbünk nem.

Ez a vonzás törvénye. Ők ezt tudják, és be is tudnák bizonyítani, de inkább hallgatnak róla évszazadokon át. Mára azonban már nem tudták titkolni, és egyre több ember ismeri meg. 

Aki nem ismerné, arról szól, hogy minden ember saját maga teremti meg a valóságát a gondolatai álltal. Azáltal hogy mire figyel folyamatosan,azt vagy hasonló  hasonló dolgokat tapasztal meg. Nincsenek véletlenek.  Mert a gondolatainknak vonzóereje van. Tudják ezek az emberek, ha minden ember megtudja ezt, akkor nem lehet többé soha manipulálni őket, sem erőszakkal, sem semmivel nem lehet ártani nekik. És akkor vége az egoista hatalmuknak. ..és mivel nem tudjak ellenörizni a gondolatainkat, ezért a médián keresztül manipulálnak.

Leültetik az embereket a Tv elé és ott adagolják nekik a hiradót. Gondosan megjátszva hogy a világ egy rossz hely. Tele terroristákkal.. Népírtások..butitó műsorok.. Észre sem vesszük, és manipulálnak minket. Addig ismételnek valamit amig el nem hisszük, és akkor félni kezdünk .Nagyon sok dolog csak meg van játszva!!!

Kezdjük látni a világot, hogy az mennyire rossz..és ezáltal olyan eseményeket tapasztalunk, amik ezt megerősítik..stb stb.. Elhitetik velünk, hogy áldozatok vagyunk. Ki vagyunk téve a véletlen szeszélyének. Ha valaki le akar minket lőni egy tetőről akkor bármikor megteheti. És meg is teheti, éppen azért, mert ELHISSZÜK, hogy bárki árthat nekünk. Ez a cél! Az emberekben előidézni az áldozat és a bizonytalanság érzését. Azt hogy sebezhetők vagyunk. Semmi sem történik véletlenül.. Ez célirányos.. Nem azért szenvedünk autóbalesetet, mert "véletlenül épp ott voltunk" hanem mert valahogyan bevonzottuk magunkhoz. Nem muszáj arra gondolni, de ha hasonló negatív dolgok járnak a fejünkben akkor ez is megtörténhet. Szóval ezeket ők tudják, és nem akarják, hogy az emberek érezzék azt, hogy nem árthat nekik senki. Ha elhisszük, hogy az egész világ egy illuzió, és hogy sebezhetetlenek vagyunk mások részéről, akkor sosem fognak tudni nekünk ártani. Lehet, hogy megpróbálják, de valami mindig közbejön majd!!! Pl: aki ártani akar nekünk, az siettségében leesik a lépcsőn, eltöri a kezét mielött bántana. Vagy valami megzavarja, esetleg egy rendőr. Ilyenkor a véletlenek nekünk dolgoznak. NINCSENEK ÁLDOZATOK, CSAK TÁRSTEREMTŐK!

Ám előfordult, hogy tényleg tudtak ártani embereknek.. Elnőköket végeztek ki, és hasonlók. Ezek azért történtek, mert az illető személy valamilyen szinten elhitte, hogy őt bánthatják, lelőhetik bármikor.. és ha ezen a szinten rezeg valaki akkor lehet bántani. De vannak olyan személyek akiket sosem sikerült eltenni láb alól, és az igazságot hangoztatták. Sok merényletet porbáltak elkövetni ellenük de nem sikerült sosem.. Talán nem véletlenül.

Van egy érdekes videó ami pont a világhatalomról szól. Pontosabban ami mögötte van:

Magyar felirathoz, kattints a CC menüre.

A videó további részét megtaláljátok a google videon.

Érdekes dolog, hogy ha az emberek véleményét kérdeznénk a sok szemétségről amiket csinálnak mások, akkor mindenki türhetetlennek tartaná azt. Ha 6 milliárd embertöl akkor 6 milliárdan. Itt valami sántít. Ha az egész emberiség ellene van a szemétségeknek, a manipulációnak, akkor kik manipulálnak mégis? Ebből azt a következtetést vonnám le, hogy a világon két féle ember van:

1. Az öszínte

2. A hazug

Te melyik csoportba tartozol?

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr93777131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása