2008.10.31. 06:09| Szerző: motiváció blog

Egy gyakorlatot szeretnék megosztani veletek. Ez az egyik kedvenc technikám ami az önfejlesztést illeti. Egyszerű: NA ÉS AKKOR MI VAN? Ez egy kérdés! A segítségével legyőzhetjük a félelmeinket, nyugodtabb élelet élhetünk. Ez egy varázs kérdés.

Ha rossz napunk van kérdezzük meg: NA ÉS AKKOR MI VAN? Lehet az is hogy rossz gyermekkorod  volt. A szüleid elválltak. Átvertek a barátaid. Utálod a főnököd, nem tudsz aludni éjszaka. Fáradt vagy. Kellemetlen lakótársaid vannak. NA ÉS AKKOR MI VAN???

Konfliktusod van  a családoddal. Megbuktál az iskolában. Kirúgtak a munkahelyedről. Megloptak.. ÉS AKKOR MI VAN???

Megbántottak. Megcsaltak. Balesetet szenvedtél. Kitagadtak a szüleid. Kritizáltak, lenéztek, bíráltak..... NA ÉS AKKOR MI VAN?

Sorolhatnám ... ha megkérdezzük minden kellemetlen pillanat után: Na és akkor mi van??? Meglepődünk.

Az eddig önsajnálattól szenvedő tudatunk leáll.. Nem érti, mi történik. Hozzá van szokva, hogy ilyenkor önmagát sajnálja. NA ÉS AKKOR MI VAN?? akkor értetlenül azt válaszolja: SEMMI! Igen, mert valojában a stressz belül kezdödik önmagunkon belül. Ugyanugy élünk tovább. Belehaltunk? NEM! TANULJUNK A HIBÁINKBÓL!

Ha a saját hibánkból történik valamilyen kellemetlen eset..akkor 100%-ig felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért, önmagunk és mások előtt egyaránt! NA ÉS AKKOR MI VAN??

Ezt a technikát a gyakorlatban kell használni! A legjobban a halogatás lekűzdésénél működik. Kifogásokat keresünk, hogy miért nem tesszük meg a dolgokat. Miért nem cselekszünk. Ilyenkor az agy válaszol: Azért mert túl fáradt vagyok.. például.. Ez lehet igaz is.. Na és akkor mi van??

Tegyük fel, hogy edzeni akarjuk magunkat. Imosabb testet akarunk magunknak, jól akarunk kinézni. De azt is tudjuk, hogy ehhez dolgozni kell, és erőfeszíteseket tenni. Minden új dolog nehéz és szokatlan. Saját gondolataik akadályoznak meg bennünket, hogy a dolgunkat végezzük . Nézzük ez esetben hogyan használjuk a NA ÉS AKKOR MI VAN? technikát? Hogyan néz ki a saját agyunkkal való párbeszédünk:

- Te sem gondolod komolyan, hogy most mész edzeni..

- De igen. Elhatároztam... és ha most teszem akkor mi van??

- Sokkal kényelmesebb lenne, ha nem tennéd.

- Na és akkor mi van?

- Ha nem hallgatsz rám, akkor felborulnak az eddigi szokásaid te érthetetlen.

- Na és akkor mi van?

- Akkor kényelmetlen lesz neked, nyűgös leszel. Izomlázad lesz és az kellemetlen..

- Na és akkor mi van?

- Csak annyi, hogy borzasztó kellemetlen dolog, és nem vagy hozzászokva.

- De én vállalom a kényelmetlenséget! Na és akkor mi van, ha nem hallgatok rád? MI VAN ????

- Hát ha ezt szeretnéd akkor semmi..de figyelmeztetlek, a megszokott út, sokkal biztonságosabb. A lustaság fél egészség!

- Na és akkor mi van?

- NE CSAK MOND HANEM  CSINÁLD! DE AKKOR AZONNAL AMIG MEG NEM GONDOLOM MAGAM!

Ez az a pont amikor cselekedni kell!!! 

Ha a nap folyamán kellemetlen dolgokkal találjuk szembe magunkat, akkor kérdezük meg magunktól: NA ÉS AKKOR MI VAN???

Játszuk el képzeletben a fejünkben a párbeszédet az agyunkkal. Meg leszünk lepődve, minha saját élete lenne! És profi az önsajnáltatásban és a kifogások gyártásában.

 Az ilyen mentalitással irányításunk alá vonhatjuk az érzelmi életünket. Éljük az életünket!! Ne adjuk meg magunkat a hasztalan szorongásoknak. Távolítsuk el az akadályokat az útunkból. Döntsünk helyesen!

 - Lehetetlen dolog ez?

 - Nem!

 - Kényelmetlen ?

 - IGEN!

 - NA ÉS AKKOR MI VAN???

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr73741701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása