2008.11.04. 14:49| Szerző: motiváció blog

Azt látjuk általában a világban, hogy az emberek mindig egymással vannak elfoglalva. Az idejük több mint felét másokon való gondolkodással töltik. A saját életükkel kevesebbet foglalkoznak. Úgy is mondhatnám, nincsenek benne a saját testükben. Fizikailag igen, de a gondolataik mindig máshol járnak. Gyakran beleesünk ebbe a helyzetbe. Ez ömagában nem baj. Annyi következménye van csak, hogy az időnket vesztegeti. Ebbe nem szoktak belehalni, nem halálos szokás. Viszont nagyon sok kellemetlen tapasztalatunk származik belőle a jövőben. Ez egy időrabló tevékenység. Ha ez nem zavar, akkor nyugodtan folytassuk!

Elveszítjük a hatalmat a MOST fölött, és gondolatainkat a múlt rossz élményeire, vagy a lehetséges jövőbeli problémákra forditjuk. Tehát a jelen pillanatot fantáziálással töltjük. Nagyon sok energiát szoktunk fordítani a múltban tapasztalt sérelmeink felidézésére. Haragszunk emberekre, neheztelünk rájuk. Irigykedünk, rosszindulatuak vagyunk... Ezt kár tagadni..

Egyetlen egy dologgal lehet ebből a körből kilépni: Egy elhatározással, hogy a saját dolgainkkal foglalkozzunk! Ne feledjük: előfordulhat, hogy akire figyelmet forditunk ő is ugyanezt teszi velünk. Például konfliktus helyzetben. Ilyenkor az ember az ellenfelére koncentrál. "kilép a testéből" Tehát mi beleköltözünk az ő személyiségébe, ő meg a miénkbe. Nem lenne egyszerübb, ha inkább a saját bőrünkben maradnánk?

Naponta ezer alkalom kínálkozik arra, hogy mások dolgaival foglalkozzunk. Rendszerint nem is állunk ellen neki. Ezek általában negatív dolgok. Vezetés közben  váratlanul elénk hajt  egy autó, az eladó durván viselkedik velünk, kiabálnak velünk. Példák a sok közül. Ilyen helyzetben hajlamosak vagyunk azonnal reagálni. Haraggal, káromkodással, fenyegetéssel, veszekedéssel, egész nap ezen való rágódással... idönket vesztegetjük.

Foglalkozzunk saját magunkkal! Ilyenkor érdemes belegondolnunk,vajon mi lehet az oka ezeknek? Lehet aki elénk vágódott az autójával, épp a korházba siet, mert a felesége szül. Ilyen helyzetben az ember még arra is képes, hogy megszegje a forgalmi szabályokat. Az eladó, meg lehet azért volt durva, mert valaki megbántotta és akaratlanul ez kisugárzik belőle. Érdemes kicsit gondolkodni. Biztosan volt olyan eset, amikor mi vívtuk ki mások nemtetszését a viselkedésünkkel. Ne bíráljunk, ugyanis nem vagyunk különbek más embereknél! Nehéz ellenállni amikor az érzelmeink hajtanak, de legyünk tisztában azzal, hogy a saját életünket éljük. Nem másét!  Ne lépjünk ki önmagunkból!

Olyan helyzet is előfordul amikor tetlegességig fajul a dolog. Ha valaki idegesít minket, igyekszünk meggyőzni, hogy ne csinálja. Ez néha sikerül is, néha nem. Ha erőszakkal rákiáltunk, megfenyegetjük, durván odamondogatunk neki, sosem fog megváltozni..olvastam erről egy idézetet:

" Akit erőszakkal győznek meg, annak ugyanaz marad a véleménye."

Ennek a példáját láthatjuk a világtörténelemben. A nagy világhatalmak probálták az embereket meggyőzni, hogy a rendszerük a helyes -de elkövették a hibát,ami a vesztüket is okozta- ha nem sikerült, akkor erőszakkal probálták meggyőzni az embereket. Láthatjuk a kommunizmust például. A május 1.-i felvonulásokat. Az elvtársak kötelezővé tették a jelenlétet. A sok ezer tömegből a 70%-a azért ment el, mert kötelező volt, a maradék 30%-nak meg sikerült átmosni az agyukat a hamis ideologiával. Az emberek 70%-át kényszerítették. Változott a véleményük? Nem! Eljátszották a színházat, hogy ne érje baj őket. Minden az agyban döl el. Belül ugyanazok az emberek voltak. Az ember legnagyobb kincse a gondolkodása az életben. Azért, mert ez az egyetlen dolog, amit SOHA SENKI NEM TUD ELVENNI TŐLÜNK. Kényeszeríthetnek akármilyen félelmen alapuló színjátékra, de a gondolatot sosem tudják elvenni. A világhatalomra törekvőknek akik a háttérben irányítják a  dolgokat, a legnagyobb problémát az okozza, hogy nem tudják elvenni az emberek gondolkodási szabadságát. A félelmen alapuló rendszer mindig összeomlik. EZ TÖRVÉNY! A TERMÉSZET MINDENBEN A HARMÓNIÁRA TÖREKSZIK. EZ SEM KIVÉTEL.

Törördjünk a saját dolgunkkal! Nem az a feladatunk, hogy meggyőzzünk másokat a magunk igazáról. Ha valakit nem tudunk meggyőzni emberséges úton, akkor nem fogjuk tudni sehogysem. Még akkor sem, ha eljátszatjuk vele, és tegyük fel megcsinálja, mert fél a következményektől. Ha így cselekszünk, akkor előbb utóbb utolér bennünket a csapás. Minden cselekedetünknek következménye van. Ha rosszul viselkedünk embertársainkkal, minket is rossz dolgok fognak érni. Ebben nincs logika, viszont a természet mindig a harmóniára törekszik, és olyan ellenállhatatlan, mint a gátba szorított víz..Egy ideig kordában lehet tartani, de előbb utóbb talál magának egy kiutat, és elfolyik. A víz természetes állapota, hogy folyik. Az ember természetes állapota, hogy SZABAD! 

Nem vagyunk egyformák. Különböző módon éljük az életünket. Fogadjuk el!

A saját céljainkat tartsuk szem előtt! Másokkal viselkedjünk emberségesen. Hiszen mi is elvárjuk másoktól nem? Hagyjunk mindenkit a saját útján haladni. Ne próbáljunk megakadályozni senkit sem, hogy szándéka ellenére cselekedjen. Egyrészt nem lehetséges, másrészt meg ha erőszakosan próbálunk meggyőzni valakit, akkor mint a bumeráng úgy fog visszacsapni hozzánk a negatív energia. Még több idegesítő dolgot fogunk tapasztalni..lépjünk ki a körből...

LEGYÜNK FIGYELMESEK, ÉS CSAK A SAJÁT DOLGAINKKAL TÖRŐDJÜNK!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr33749410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása