2008.11.07. 17:37| Szerző: motiváció blog

Éld szenvedéllyel az életed! Ez a boldogság titka. A szenvedély hiánya unalmassá, megszokottá teszi a napjainkat, és igazából nem élvezzük az életet. Mit is értünk szenvedély alatt. Általában  a szexualitással kapcsolják össze, de nem csak ott lehet megtapasztalni, hanem életünk minden területén is. Amikor hevesen dobogni kezd a szívünk, izgalmat élünk át, sikerélményünk van.. Úgy érezzük miénk a világ. akkor is a szenvedélyt éljük át. Ilyen érzések mellett, képesek vagyunk önmagunkat felülmúlni. Önbizalmunk megnő, olyan dolgokat is megcsinálunk amitől esetleg eddig féltünk. Megvalósítjuk önmagunkat. Érezni akarjuk azt a fajta felemelő érzést, hogy az élet szép! Sokan nagyon igénylik ezt az életérzést, és mivel nem tudják ezt megkapni, drogokhoz fordulnak kétségbeesésükben. Ilyenkor ugyanazt érik el, csak mesterséges úton. Sajnos ennek következményei is vannak. Hosszabb távon az egészségünkkel fizetünk érte. Innen is látszik, hogy az ember érezni akarja azt az energiát, amiért ide született erre a bolygóra. Ösztönösen a boldogságot keressük. Élvezni akarjuk az ÉLETET! Boldogok akarunk lenni. A boldogság az ember természetes állapota. Valamilyen oknál fogva azonban, hajlamosak vagyunk áttérni a szürke unalmas élményekre.. Rutinszerűen cselekszünk céltalanul... A hangulatunk nagyon szürke. Talán azért van ez, mert megfigyeljük a körülöttünk levő világot, és ott látunk olyan dolgokat amik tetszenek, és amik nem tetszenek. Általában a negatív dolgokra figyelünk. Ha valami jól megy azt hajlamosak vagyunk természetesnek venni, és nem örülni neki. Ha viszont rosszul megy valami, akkor aggódunk érte, minden figyelmünket lekötjük vele. Emiatt vagyunk általában alapértelmezetten negatívak. Amikor megszületünk teljesen tisztában vagyunk önmagunkkal.. Kisbabaként még teljesen nyugodtan élünk. Láttatok már negatív csecsemőt? Én még nem!

Aztán növekedünk és kezdjük átvenni a "divatos" negatív szokásokat. Manapság már kinézik azt az embert, aki feltétlenül boldog. Mert furcsának tartják. Talá azt hiszik, hogy meghibbant? Semmi oka, hogy jó kedve legyen és boldog. Ahelyett, hogy csatlakozna a nagy tömeghez.. a csordához.. és átvenné az unalom érzését. Igazából pont az unalmas negatív életmódot kéne természetellenesnek tartanunk. Valamiért azonban ez már a sejtjeikben van. Az elődeink is ilyenek voltak.. Van kitől tanulnunk..

Ha ez így van, akkor hogyan lehetünk mégis szenvedélyesek?

A legfontosabb dolog, hogy céltudatosak legyünk. Tudjuk, hogy mit akarunk. Sokan nem tudják meghatározni, hogy mit akarnak megvalósítani az életben. Én úgy gondolom, hogy keressük meg az életben, amiért lelkesedést, izgalmat érzünk? Amit szivesen csinálnánk. akkor leszünk csak boldogok, ha megvalósítjuk az álmainkat. Ha elnyomjuk, akkor boldogtalanok leszünk. Ilyenkor lelkesen dolgozunk a céljainkon, mert azt csináljuk amit AKARUNK! És ha nem csináljuk akkor nagyon kínos érzéseket élünk át. Ezt egy példával illusztrálnám:

Párunkkal töltött idő csodálatos. Vad flört után, heves csókok után.. a helyzet izgalmassá válik.. Úgy érzed szétrobbansz a vágytól.. csak hogy megérintsd, szerethesd..érezhesd..
És akkor képzeld el azt, hogy hirtelen abbahagysz mindent..és eltávolodsz a párodtól.. Ugye milyen nehéz ilyen helyzetben elviselni azt, hogy megtehetnéd, hogy folytasd a szenvedélyes játékot de nem teszed? Ugye milyen kínlódás látni, hogy mohón kapkod utánad és te ellenállsz neki? Ha nem, akkor próbáld ki..nem fogod sokáig bírni. Újra átadod magad partnerednek. Pontosan ilyen érzéseket kell éreznünk, ahhoz hogy megvalsósítsuk a vágyainkat. EZ A SZENVEDÉLY. És ilyen kínokat kell éreznünk, ha nem azt csináljuk amit szeretnénk. Azt az érzést, hogy megörülünk, ha nem "tehetjük magunkévá"  azt amire vágyunk. Minden ember életében vannak ilyen jelegű célok. Ha igazán szenvedélyesen akarunk élni, akkor kérdezzük, meg, mi az aminek a hiányát nem tudnánk elviselni?? Ha ezt tudjuk, akkor ezekre a dolgokra fordítsuk a tekintetünket. Ezek azok a dolgok amik az életünk értelmét jelentik. Ezeket részesítsük előnyben. Hozzuk ki az adott területen magunkból a legtöbbet. És érezzük a hálát, a lelkesedést, hogy VÉGRE AZT AZ ÉLETET ÉLHETJÜK AMIT AKARUNK!!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr12756027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása