2008.11.08. 18:18| Szerző: motiváció blog

A mai blogbejegyzésem kicsit rendhagyó lesz. Annál is inkább, mert nem a saját szerezeményem. Egy érdekes cikket találtam az interneten barangolva és úgy döntöttem  bemásolom ide:

" Ha láttad a filmet, talán Benned is megmozdult valami, ami azt súgta: ebben a filmben többet árultak el az igazságról, mint amennyit az eddigi filmek. Manapság, az emberiseég ébredező szakaszában egyre több az ilyen üzenet. Üzenet a Mátrixon kívülről, kezek, amelyek rázzák a vállunkat szelíden vagy kissé vehemensebben is akár: Ébresztő!
Amikor Te magad is kapcsolatba lépsz Önvalóddal, amikor egyre inkább átengeded neki a vezetést, akkor azonnal felfedezed ezeket az üzeneteket. Hiszen Önvalód nem a Mátrix „rabja”. Ő szerves, alkotó, kreatív része a mindent megalkotó és fenntartó Kreatív Tudatnak.
Ugyanakkor, ha elkezdesz ezen az úton járni – a piros kapszulát választod – óhatatlanul megjelennek életedben az ügynökök. A filmben ezek az ügynökök bárki és bármi képébe át tudtak lényegülni. Ahogy a valóságban is. Jóakaratú emberek, egy kutya, egy macska vagy egy tévéműsor, egy komputervírus vagy akár egy gazdasági válság – az ügynökök folyton lesben állnak és keresik a rést, amin behatolhatnak. Mik ezek a rések? A félelmeink.
A tudatosságban az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy felismerjük az ügynöki tevékenységet. Ha elfeledjük tudatosságunkat, mi magunk is az ügynökök bábjaivá válhatunk. Ha megmaradsz tudatoságodban, Önvalód hangját hallgatod, felismered őket. Akár valamelyik szeretted, barátod vagy bárki személyében. Harcolj az ügynökök ellen? Még a film is azt üzente, hogy az ügynökök elleni harc csupán szélmalomharc, éppen az ellenállásodból, a velük való harcból merítenek erőt. A félelmeid táplálják őket. Fogadd el őket. Fogadd el őket akár a kislányodban, akár a barátodban, akár a kedvesedben vagy az anyádban. A Mátrix – e teremtett valóság irányító rendszere – mindenütt ott van. Ő maga is a Kreatív Tudat része, csak kreatív érzelmek nélkül. A Mátrix ügynökeinek pedig irányított érzelmek és gondolatok a jellemzői. Kik ők?
Olykor ugyanolyan emberek, mint mi. Sőt, mi magunk is olykor ügynökként tevékenykedünk, tevékenykedtünk. Erről is szól Jézusnak az a mondata, hogy „Bocsáss meg nékik, Atyám, mert nem tudják mit cselekszenek.” Az ügynökök nem az ellenségeink. Az ügynököknek nincsenek kreatív érzelmeik, sőt, érzelmeik sincsenek, csak tapasztalat alapján fejlődött intelligenciájuk. Ne becsüld le ezt az inteligenciát, mert nagyobb és összetettebb, mint a Te tapasztalaton alapuló intelligenciád. Ők nem születnek ésnem halnak meg, mint Te, a Mátrix kezdete óta itt vannak s azóta intelligenciájuk folyamatosan csak bővül, több ezer éves tapasztalatok alapján. A Te intelligenciád pedig kéyntelen minden egyes leszületés alkalmával a nulláról indulni. Mégis, Benned ott van az a Kreatív Tudat, ami mindenzt létrehozta. Ez pedig hatalmasabb bármiféle intelligenciánál. Az intelligencia is csupán illúzió, mert illúziós megtapasztalásokon alapszik. Az Isteni Kreatív Tudat, az Isteni Szeretet pedig nem logikus. Nincs logikus érdek alapja. Bármikor képes felülírni a törvényeket és a logikát, bármilyen szinten, hiszen Ő maga hozta létre. Ezt kellett megértenie Neonak is, hogy megszünjön az ügynökök és a Mátrix hatalma fölötte. Ráébredt Önvalójára s a félelmet a tudatosságra cserélte.
Ha leállsz vitázni egy ügynökkel, előbb-utóbb olyan érzelmek lesznek rajtad úrrá, amik eltérítenek valódi célodtól, hogy jól érezd magad. Az ügynökök sokkal jobb vitapartnerek, mint Te. Sokkal intelligensebbek nálad. Fogadd el az ügynököket is, hadd sertepertéljenek, végül is csak a dolgukat végzik. Mihelyst megszűnik a hatásuk Rád, megszűnik ügynöki létjogosultságuk is.
Az ügynököket a történelem során sokféleképpen nevezték, a Bibliában pl. démonoknak. Ezek nem feltétlenül patás, szarvas lények, hanem más dimenziók entitásai. Lehetnek bármilyenek. A Mátrix filmben az ügynököknek szabad és korlátlan átjárásuk volt a Mátrix egészén. Ebben a teremtett világban is szabad átjárásuk van. Bármivé és bárkivá át tudnak lényegülni, s meg is teszik, amint megjelenik a negatív érzelmeknek akár a szikrája is. A negatív érzelmek alapján tudnak lenyomozni Téged, s ha valóban egy tudatos, felébredt ember vagy, minden negatív érzelmedet lekövetik. De félni tőlük nem kell, sőt! Örülj nekik, légy hálás értük, mert ez is csak azt igazolja, hogy jó úton jársz. Mielőtt felébredtél, gyakorlatilag Te magad is potenciális ügynök-báb voltál. Abból pedig, hogy megjelentek az életedben, megláthatod azt, hogy min kell korrigálnod. Hatalmad van fölöttük. Nem az emberek fölött van hatalmad, az emberek is a Kreatív Tudat teljes kreatív joggal felruházott darabkái, mint Te magad. Az ügynökök fölött van hatalmad.
A Mátrix csak egy film. Mégis megrázó erejű üzenete van. A Kreatív Tudat – ahogy azt már írtam máshol is – az emberi kreativitás, a művészetek által üzen nekünk. Mindennek summázásaként csak annyit mondok, hogy bármit látsz is, bármit érzékelsz is, a csak a teremtett illúzió része. A látás illúzió. Az ÉRZÉS valóságos. Minden, ami körülvesz – még a tested is – csupán gondolati kivetülés, illúziók halmaza. Egyetlen valóság létezik és az Benned van, az a Te lényegi részed: a Vagyok, a Kreatív Tudat, az Isteni Szeretet (ami nem azonos azzal a szeretettel, amit sokan gondolnak). Minden más csak illúzió. Ha elfogadod az illúziót – aminek az ügynökök is a részei – már nem az illúzió irányít Téged, hanem Te az illúziót.
Ez a Te világod, még ha sokszor nem is úgy érzed. Te hoztad létre az érzéseiddel és hozod is létre minden pillanatban. Te választottad, hogy végigjátszod ezt a játékot, a starthelyedet is Te választottad. Van, aki idő előtt kiszáll, az is az ő szabad választása. Az ügynököktől is lehet tanulni, nem is keveset. Mint a Rendszer részei, remekül elárulják a rendszert magát. Amikor valami nagyszerű dolog előtt állsz, ők azok, akik ott teremnek, hogy lebeszéljenek és előálljanak valami logikus érveléssel. De ne bántsd azokat, akik által megnyilvánulnak, ők mindössze a Mátrix kómájában vannak és majd akkor fognak felébredni, ha ŐK AKARNAK. Az ő felébredésük nem a Te felelősséged. A Kreatív Tudat mindenkiben kimunkálja az egyéni szándékot, hogy felfedezze Önvalóját.
Maradj azon az útom, amin elidultál és jól érzed magad rajta. Mindaddig haladj rajta, amíg jól érzed magad, addig nem lehet baj. Érzelmi vezérlőrendszered remekül jelzi, ha letértél az útról, s korrigálhatod lépteidet. A Mátrix és ügynökei nem az ellenséged. Egy nagy játék az egész. Játszd élvezettel! "
-Fóka-
http://foka.freebase.hu

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr98757513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása