2008.11.10. 16:33| Szerző: motiváció blog

A médiának köszönhetően, napjainkban nagyon sok információ eljut az emberekhez a világ bármely pontjáról. Ez nem feltétlenül baj, viszont általában rossz dolgokat hallunk. Mindig történnek rossz dolgok, akár tudunk róluk akár nem. Akkor miért kell tudnunk róla? Megjegyzem, nem mindenkire hatnak ugyanolyan hatással a rossz hírek. De vannak akik nem tudják elviselni, mert beleélik magukat. Az ilyen beállitotságú embereknek a legjobb tanács az, ha elkerülik a híradókat, ugyanis ott a nap szörnyűségeit mutatják be. Olyan képet festenek a világról, hogy az negatív, és csak szörnyű dolgok történhetnek benne. Nem is csoda, hogy sokan ilyen képet alkotnak a világról. A tény az, hogy sokkal több jó dolog történik a világban, mint amennyi rossz. Mi emberek hajlamosak vagyunk szörnyülködni dolgokon. Kiváncsiak vagyunk, mások szenvedéseire. Szeretünk beszélni róla...

Amerikában egyszer indítottak egy csatornát, amiben csak jó híreket sugároztak, de hamarosan bebukott. Az emberek nem kiváncsiak a jóra, csak olyan dolgokra, amik megdöbbentik őket. Tisztelet a kivételnek. Miután végignézünk egy híradót, néhányan feltöltődünk stresszel az ott látottak miatt. Az még ráadás, hogy a híradókat többnyire esténként adják le, és ez befolyásolhatja hogyan alszunk éjszaka.  Nem azt állítom, hogy teljesen zárjuk ki magunkat minden információ elöl. Vannak fontos dolgok amikről tudni kell. De az már nem jó, ha annyira beleéljük magunkat, hogy másra sem tudunk figyelni. Miért kell arról tudnunk, hogy valahol kínában egy gyilkos embereket öl? Vagy, hogy kábitószer maffia hálózatot csuktak le Equadorba.. Miért érdekel ez minket? Fogadjuk el, hogy 6 milliárd ember él ezen a bolygón. Másodpercenként halnak meg emberek, és másodpercenként születnek. Amíg ezeket a sorokat írom, nagyon sok ember meghalt a világon. Erőszakos bűncselekményt követtek el rajta. Átvertek, megcsaltak..sorolhatnám. De vannak akik ugyanezekben a percekben sikert érnek el, boldogok, jó híreket kapnak, gazdagodnak, átélik az élet örömeit.

A rossz dolgok  megtörténnek akkor is, akár tudunk róluk, akár nem. Azt hogy mi történik a külvilágban az életterünkön kívül, nem tudjuk befolyásolni. Akkor miért aggódjunk miatta? Persze ha figyelünk rá, olvasunk róla, beszélünk róla, akkor elég nehéz nyugodtnak maradni. A legjobb megoldás, ha felhagyunk ezzel a szokással. Ne nézzünk híradót, vitaműsorokat. Mostanság úgyis a gazdasági válság van terítéken. Az emberek bepánikolnak. Igazából mi nem vagyunk képesek rajta változtatni egymagunk. Attól, hogy odafigyelünk rá még tény és való. És ha nem figyelünk rá akkor is létezik. Két féle képpen reagálhatunk. Esetleg figyelünk rá, és egyre nyugtalanabbakká válunk, vagy nem figyelünk rá, és nyugodtak maradunk. Sokan erre most úgy reagálnak, hogy jó lenne nem figyelni rá, de hogyan ne figyeljek rá? Amikor nem akarok a rossz dolgokra figyelni, akkor is a rossz dolgokra figyelek. Fehér elefánt szindróma. Ne gondolj a fehér elefántra! Ugye ismerős?

Ez lehetetlen. Mivel a nap 24 órájában gondolkodunk, ezért nehéz dolgunk van valamire Ne gondolni. Egy módszer lehet az, hogy gondoljunk olyan dolgokra amit AKARUNK. Ami lelkesít minket. Foglalkozzunk a családunkkal. Vagy akik fontosak nekünk. Ne áldozzunk energiát minden negatív eseménynek. Az tény, hogy mindig voltak és mindig lesznek rossz dolgok. Fogadjuk el! Rajtunk múlik, hogy mire fordítunk figyelmet és mire nem.

Nagyon sok dolog van ami megtörténik a világban amit nem akarunk, és nagyon sok olyan van amit akarunk. Figyeljünk inkább azokra a dolgokra amiket akarunk.

Van viszont egy másik kategoria, akik tudatosan teszik "beteggé" magukat az idegeskedés miatt. Azok tartoznak bele ebbe a kategoriába, akik nem képesek békés légkörben élni. Ha ilyen helyzetbe kerülnek, akkor tesznek arról, hogy felkavarják a rendet. Vannak olyanok, akiket szinte éltet a negativitás. Annak örülnek, ha tudnak valami rossz dolgon rágodni. Esetleg veszekedni. Ha nincs ilyen helyzet, akkor kiprovokálnak egyet. Panaszkodni, bíráskodni..Ez a céljuk. Ha ilyen vagy kedves olvasóm, akkor ez a bejegyzés nem neked szól. Csináld csak tovább, ha ez tetszik. Ez nem jelenti azt, hogy egészséges. Ha ilyen jeleket produkálsz akkor komoly lelki gondjaid vannak, amit agresszióval vezetsz le. És azt is jelenti, hogy a lelked nem egészséges. Sosem lehetsz boldog ilyen szokással. Én azt javasolnám, szokj le róla. De ez szabad döntés.

A képlet egyszerű: Ahogy a képen is láthatjuk a majmokat.

 

Ne hallgassunk, ne nézzünk, ne beszélgessünk rossz dolgokról.. És akkor viszonylag nyugodtan tudunk élni!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivacio.blog.hu/api/trackback/id/tr80761743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása